Sunday, March 24, 2013

Belajar Bahasa Inggeris

Salam awak2 semua...Untuk orang pantai timur terutama yang tinggal
kat kawasan pedalaman, belajar bahasa inggeris ni mungkin menjadi salah satu masalah
kita kan. Ye la..Guna time kat sekolah je kot...Kalau kat bandar besar cam KL n JB tu lain r
sebab sane ramai orang cakap campur2..hehehe...

Kali ni aku nak share pengalaman aku belajo BI ni n mungkin
ada jugak yang pernah kene cam aku..hahahaha...jangan tipu la..ekekeke... =p

Ada la satu exam tu, cikgu mintak budak2 kelas kami buat
satu karangan BI Pasal
"Jenayah Terhadap Kanak-kanak". Karangan tu
macam nk kita cerita sal penderaan, buang bayi and macam tu la..

Maybe sebab trlampau lemah lam BI time tu, akhirnya aku kantoi..
malu kot..Nan yakin aku tulis assay aku tu..sampai tak cukup
kertas..hahahaha...mmg yakin giler time karang tu..

Tapi bile cikgu dah semak, mmg aku malu giler...ekekeke..
korang nak tau karangan aku pasal ape?
"Punca kanak-kanak Melakukan Jenayah".

Hahahahaa...mmg terpesong abis la..malu giler pun ade..hehehe..
Mmg akan ingat smpai bile2 la...hik3.. =)

Untuk pembaca yang tengah belajar BI tu, sabo je la...
orang cakap, pelan2 kayuh la...
Maybe korang akan salah, tapi kene la yakin dan berani guna
BI sebab yang paling penting, korang cuba dengan yakin.. ^^

No comments:

Post a Comment