Tuesday, March 12, 2013

e-cigarette 2013






Assalamualaikum...
Setelah beberapa tahun rokok alaf baru "e-cigarette" diperkenalkan, kadar pengguna rokok ni dah makin meningkat. Maklumla, sape tak nk try kan bile ade benda2 baru cam ni lagi2 kaki rokok.. Tibe2 aku rase cam nak berkongsi r sikit kat sini sal ape yang aku sendiri alami..cewah...mcm ade orang nak tau je ann..ekekeke.. :p

Bagi aku r secara personal, rokok ni agak sesuai dijadikan sebagai salah satu cara perokok untuk berhenti merokok..korang mesti cam pelik ann...k la..aku nak share pengalaman aku sendiri sikit ok..

Ayah aku seorang perokok tegar yang dah lame sangat2 layan rokok tembakau yang biasa orang isap tu..Aku rase, ade r lam 1-2 kotak Dunhill dia abiskan setiap ari...Sebagai anak, agak sedih r jugak. Nak nasihat, rase diri tak layak sebab ayah sendiri kot..

Sebab ramai kawan cakap rokok ni boleh buat berhenti merokok, try r pi beli kat tepi Stadium Alor Setar Kedah dan bagi adiah kat ayah aku tu. Harga aku dapat pun murah je. aku beli rokok tu RM120.00 sekali nan 3 botol perisa 10ml tu.Agak terharu jugak r..Ayah aku terima kasih sangat2 sebab aku sudi bg adiah kat dia..hehehehe... (bangga seketika) Ayah sendiri puji kot..ekekekeke..

Satu bulan lepas adiah aku bagi tu, aku try r nk ngok kesan dia dan aku call mak aku. Agak terperanjat r jugak bile mak aku cakap, ayah aku dah 2 minggu tak beli rokok dunhill. Dan sekarang ni, ayah aku just layan rokok adiah yang aku bagi tu je..tu pun mcm dah jarah..

Fuhhh...rase cam nk nangis pn ade..Tak sangke rokok tu mmg bagi kesan mcm yg aku nak. And skg ni, rase cm tak sabo je nk balik nk jmpe nan ayah aku yang dah tak merokok tu.Hehehehee...
ape2 pn, tq kat sape yang dah perkenalkan e-cigarette ni...ang mmg dah berjasa.. ^^

No comments:

Post a Comment