Monday, March 18, 2013

Fakta zaman sekolah 04/09


Untuk pembaca yang ingat peristiwa berdarah tahun 1994-1999 (cewah) hahaha, mesti korang
akan ingat beberapa perkara yg boleh wat korang gelak kan.
Kali ni aku nak share beberapa perkara yang wat aku gelak bile ingat balik.
Jom layan.. ^^
 
  1. kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
  2. kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
  3. RMT kat skola mkn x b......est, tp yg berduit pon join RMT, x phm
  4. gosok gigi ramai2 kat tepi longkang.
  5. pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
  6. main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
  7. pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
  8. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
  9. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
  10. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la.
  11. main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
  12. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
  13. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak.
  14. balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon.
  15. Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.
  16. time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang.
  17. Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps.
huhu~ni la baru zaman kita, kwn2 share2 r kt mmber2 korang. msti diorg tsengeh2 bace mende nih... :)

No comments:

Post a Comment