Monday, March 18, 2013

Kesedaran melampau

Assalam semua.
Lepas beberapa hari membina sebuah blog, akhirnya aku sedar sesuatu.
Rupenye, membangunkan blog bukanlah sesuatu yang susah seperti yang aku jangka.

Memang banyak sangat blog yang aku boleh jadikan sumber rujukan.
Pantang tanye je kat encik google, melambak blog yang kuor.
Ada macam2 tips. dari nak buat blog, padam blog,
hias blog, tambah ape2 yg patot sume ade.

And sebagai orang yg baru berjinak2 dalam dunia blog ni, mmg aku mengaku
nk kene rajin r cari benda tu sume.Hahahaha..
Kalau blog serabut, orang ngok pn nyampah kan.

Lepas dapat beberapa tips dari senior2 blog ni,
aku ada dapat beberapa tips la.
Mula2, nk kene rajin cari panduan kat blog2 orang lain.
Then bila dah terbukak tu, amik mase beberapa saat
untuk follow owner blog tu. Sebagai tanda terima kasih..

Dan kebanyakan dorang ni, bile dah follow, sure dia akan follow balik. :)
Nak lagi baik, korang tinggalkn r satu dua msg kat
bahagian chat yang biasa depa letak.
Senang je. And kebnykan dorang ni mmg tak sombong
and tak lokek ilmu..

Ape2 pn, aku sendiri masih lam peringkat awal. So nk komen
banyak pn rase cam tak layak. Just share dari pengalaman. ^^

Majulah blog untuk negara..ekekeke.. =)

2 comments:

  1. Cool bro...gud start jugak sebab kita sama2 baru. Aku pun byk belajar dr blog2 org lain...keep on moving bro. Blog ni pun satu tmpt yg belh cari ramai kwn dan buat pahala dgn share somethings good. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kawan.. ^^
      salam kenalan ye..ade post2 best, jngn r lupe share kat kite..hehehe...
      salam kenalan bro.. :)

      Delete