Tuesday, March 26, 2013

Virus FB dan kesannya


 Assalam kepada semua pembaca.
Sebut je zaman moden, pasti ramai yang ada Facebook kan?
Facebook ni pun da jadi macam satu keperluan kita dah. Buat group kelas,
group kelab, persatuan, tmpat cari kawan, keluarga dan macam-macam la..

Kali ni nak share satu benda yang orang kurang paham sal Facebook ni.
Kadang2 korang akan terjumpa kawan or kenalan korang share something
kat Facebook tentang benda2 pelik macam,
Auto like, Auto add,"siapa view fb anda, or benda2 yang
mcm jalan mudah tu la..korang kene ingat, kebanyakan benda2 ni adalah
VIRUS!!!
Bagaimana ia berfungsi?
Cam ni. Bila korang like benda tu, nnti secara automatik hang akan
ulang-ulang post tu kat kawan or group yang korang join.
 
Cuba bayangkan, kalau tibe2 owner virus tu tukar dengan gambar tak senonoh, secara automatik korang akan post benda tu kat kawan korang dan akan dicop sebagai
kaki @#$%^&.

Untuk merawat senang je. Sebab benda ni guna konsep, siapa like dia yang kene.
So korang cuma perlu bukak balik benda tu, dan tekan
Dislike
Sayangilah Facebook anda.. =)  
 

2 comments:

  1. aik...hehehehe...tau takpe...sblom dia tukar nan gambo memalukan.. ^^

    ReplyDelete