Tuesday, July 9, 2013

Tips download menggunakan Hotfile

Assalamualaikum kaki download.. :)

Kalau korang ni mmg kaki download movie, game or software,  korang mesti kenal sngt2 nan laman web Hotfile ni kan. Kebanyakan file yang dikongsi di internet biasanya akan diupload ke beberapa web perkongsian seperti Hotfile ni. Niat pengupload tu dah baik dah sebab nak kongsi. Tapi yang menyedihkan apabila kaki download mcm kita ni tak tau sngt nak guna n akhirnya menyebabkan kita tidak boleh mendownload sesetengah file di Hotfile.

So nk dipendekkan cerita, saya nk share cara memudahkan anda mendownload dengan menggunakan laman web Hotfile ni. Saya sediakan step beserta gambar untuk memudahkan korang faham.

STEP 1
Mula2, korang bukak la mana2 link/url Hotfile yang korang nak download tu. Bila dah bukak, korang copy url tu.

STEP 2
Ok. Bila korang dah dapatkan url Hotfile yang korang nak download tu, korang bukak link ni.
http://rapid8.com/index.php?issue=nourl dan korang akan dapat lebih kurang mcm ni.

STEP 3
Dekat ruang yang disediakan, korang paste url yang korang dah copy tadi dan tekan butang FETCH mcm dalam gambar ni.

STEP 4
Lepas korang tekan, dia akan proses link tu kejap. Sambil dia nak proses tu, korang mungkin akan dibawak kat link2 lain. So korang just tekan butang2 yang patut kat atas sebelah kanan. Contoh link tu mcm ni.

STEP 5
Ok. Bila dah siap proses n korang dah tekan butan tu, korang akan dibawak ke link proses korang tadi. Dan sekarang, korang boleh mula mendownload dengan menekan butang download.

Ok sekarang korang dah pun mula download. Cara ni mungkin salah satu tips kepada pengguna Hotfile yang biasanya terpaksa menunggu 30 minit selepas mendownload satu2 file atau system Hotfile ni tak nk benarkn korang download. Nan cara ni, korang tak perlu tunggu apa-apa dan boleh terus mendownload dengan suka hati. Selamat mendownload. :)

2 comments: