Tuesday, December 29, 2015

SENTUHAN MUKMIN


MEMBONGKAR KEAJAIBAN DAN RAHSIA SENTUHAN

Islam merupakan agama yang sangat indah merangkumi semua aspek baik dari segi rohani dan jasmani. Tapi sayangnya, masih ramai dikalangan kita yang tidak sedar akan rahsia-rahsia tersirat disebalik setiap saranan dan suruhan agama sehingga kita tidak mendapat manfaat daripadanya. Salah satu daripadanya adalah berkaitan rahsia dan keajaiban SENTUHAN.

Melalui sentuhan, ia mampu mengeratkan hubungan, menghantar gelombang kasih sayang, membuktikan dan menyampaikan isyarat cinta dan bermacam-macam lagi. Tapi, bagaimanakah kaedah sentuhan yang dimaksudkan? Adakah kita telah mempraktikkan kaedah sentuhan yang mampu memberi kesan dalam kehidupan kita?

Pelbagai masalah yang melibatkan perhubungan sering terjadi hanya kerana kegagalan memahami dan mempraktikkan rahsia sentuhan. Hubungan dengan kenalan, hubungan antara guru dan pelajar, hubungan ibu bapa dan anak-anak, hubungan suami isteri dan sebagainya.

Menurut salah seorang pengkaji tentang rahsia sentuhan iaitu Alice Sterling Honig, PhD, pakar perkembangan anak di Syracuse Universiti, bayi yang kurang mendapat sentuhan akan mengalami pertumbuhan otak 20% lebih kecil berbanding bayi yang mendapat sentuhan kasih sayang daripada ibu bapa.

Menurut Mahfud Sidik, sentuhan mampu memberi perasaan tenang, terhibur dan bahagia disamping mampu mengurangkan kadar stress, gelisah, kurang kepercayaan diri dan kurangnya motivasi diri seseorang.

Bagi membongkar rahsia serta keajaiban rahsia sentuhan, satu modul motivasi khusus telah dibangunkan dan ianya adalah PERCUMA!!!!

Untuk itu, saya menjemput sesiapa sahaja dikalangan pembaca sekalian yang berminat untuk menganjurkan program motivasi menghubungi saya bagi membantu anda menganjurkan dan mengendalikan program motivasi bagi Membongkar Keajaiban dan Rahsia Sentuhan.

Sekali lagi ingin saya tegaskan bahawa penganjuran program motivasi ini adalah PERCUMA dan ia semestinya untuk anda.

Untuk maklumat lanjut, tuan puan boleh menghubungi saya,
Mohd Abu Sa'id Abdul Razak
Pengendali Program Percuma,
Alumni PEMIKIR,
013-9474223
saidrazak88@gmail.com

No comments:

Post a Comment